Néró

 
 
 
 
 
A Karácsonyi aprósütemények sorát most a Néróval folytatom, amihez ismét a nagymamám lekvárját használtam. Ha ezt a finomságot készítem, mindig a Püspökkenyérrel párosítom, hogy a tojásfehérje ne menjen kárba.



Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra. Egy tálban összeállítom a tésztát, a porcukrot a tojások sárgájával alaposan összekeverem, hozzáteszem egyenként a sót, a vanília aromát, a citromhéjat és a vajat. Ezek után beleforgatom a lisztet a tésztába. 

Mikor elkészült, habzsákba töltöm és a sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok a gyönyörű sárga masszából. Habzsák hiányában kiskanállal készítem a pici halmokat. 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütöm. Mikor elkészült, egymás mellé helyezem őket és a vízgőz fölött megolvasztott tortabevonóval megcsorgatom a tetejüket. Ha megdermedt rajta a csokoládé a nagymamám lekvárjával megkenem és összetapasztom a sütiket.

Tovább a blogra »